ALLE TITELS | AUTEURS

De wandelaarlijn_orange.jpg

Max Verstappen - To the Max - cover Lowres.jpgMax Verstappen; to the MAXkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Frans van Duijn

Een mooi verhaal over onze grote Formule 1 coureur Max Verstappen. Je leest over zijn jeugd en over zijn successen. Hij is nu voor het tweede jaar Kampioen. Het boek is geïllustreerd met veel kleurenfoto's. 

 

 

 

 

 

80 pagina's | ISBN 978 90 8696 719 3 | €16,50                                                                      bestel.gif

lijn_orange.jpg

’t Hooge Nest - cover Lowres.jpg'T Hooge Nestkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Roxane van Iperen

De joodse zusjes Lien en Janny sluiten zich tijdens de Tweede Wereldoorlog aan bij het verzet - met gevaar voor eigen leven. In de bossen bij Naarden runnen ze samen een onderduik- en verzetshuis: ’t Hooge Nest. Dat lijkt een veilige plek voor hun families en de overige onderduikers. Maar voor hoe lang?

Roxane van Iperen ontdekte in haar nieuwe woning allemaal verborgen ruimtes en vond daarin verzetskrantjes uit de Tweede Wereldoorlog. Ze werd nieuwsgierig naar het verhaal dat hier achter zat, ging op onderzoek uit en schreef een prachtige verzetsroman.

 
136 pagina's | ISBN 978 90 8696 718 6 | €16,50                                                                       bestel.gif

De wandelaarlijn_orange.jpg

De Wandelaar - cover Lowres.jpgDe wandelaar keurmerk-makkelijk-lezen.png
Adriaan van Dis

De sjieke meneer Mulder wandelt langs een brandend huis, midden in de stad Parijs. Als een hond ontsnapt aan de brand, neemt Meneer Mulder de hond mee. Zo wandelen ze voortaan samen door Parijs. En ziet meneer Mulder ook de akelige kanten van zijn stad: vol met zwervers en vluchtelingen voor wie niemand zorgt.

De bekende schrijver Adriaan van Dis heeft zelf lang in Parijs gewoond, en kent de stad van de mooie kant en van de lelijke.

 
126 pagina's | ISBN 978 90 8696 706 3 | €12,00                                                                      bestel.gif

lijn_orange.jpg

Gormah Dade - cover Hires.jpgGormah Dade; het verhaal van een vechterkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Gormah Dade en Wine Baljet
 
Gormah komt uit Liberia in Afrika. Er is oorlog en Gormah heeft veel nare dingen gezien en meegemaakt. Daarom besluit ze te verhuizen naar Nederland. Maar ook daar is het leven niet altijd makkelijk. Gormah kent de cultuur niet en spreekt de taal niet. Omdat ze niet kan lezen en schrijven, raakt ze zelfs in de schulden. Ze moet hard werken om haar schuld af te betalen. In het begin heeft ze weinig geld. Soms gaan haar kinderen zonder brood naar school. Maar ze besluit om Nederlands te leren lezen en schrijven. Zo komt ze van haar schuld af en kan zoiets nooit meer gebeuren. Tegenwoordig is Gormah een voorbeeld voor anderen. Ze kan lezen en schrijven en is Taalambassadeur voor Stichting Lezen en Schrijven. Met haar verhaal inspireert Gormah veel nieuwkomers en anderstaligen om ook een nieuwe taal te leren.

128 pagina's, paperback | 978-90-8696-717-9 | € 10,00bestel.gif

lijn_orange.jpg

voetbalkoorts_-_lowres.jpgVoetbalkoortskeurmerk-makkelijk-lezen.png
Nick Hornby

Bijna 25 jaar geleden werd Nick Hornby verliefd op voetbal. Zijn vader nam hem mee naar zijn eerste voetbalwedstrijd toen hij 11 jaar oud was. Vanaf dat moment werd voetbal zijn leven.
Maar wanneer neemt een hobby je leven over? Sommige mensen zijn alleen fan of voetbalsupporter. Maar voor Nick werd voetbal een obsessie. In Voetbalkoorts vertelt Hornby over zijn leven en liefde voor het spel. En over de leuke en minder leuke momenten. Want voetbal kan geweldig zijn, maar het kan ook je leven overnemen.


96 pagina's, paperback | ISBN: 978-90-8696-590-8 | € 15,00bestel.gif

lijn_orange.jpg

OorlogswinterHoe ik mijn vrijheid kochtkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Olaudah Equiano

Al meer dan tweehonderd jaar geleden schrijft een zichzelf vrijgekochte slaaf zijn levensverhaal op. Hij heeft zichzelf namelijk ook leren lezen en schrijven. Een bijzonder verhaal in Leeslicht, over de verschrikkingen van de slavernij.

90 pagina's | ISBN 978 90 8696 709 4 | € 16,50bestel.gif

lijn_orange.jpg

oorlogswinter_-_cover.jpgOorlogswinterkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Jan Terlouw

Wie kent deze roman over het verzet tegen de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog niet? Maar heeft iedereen het boek ook gelezen? Of alleen naar de film gekeken? Voor iedereen die zelf dit spannende en ontroerende verhaal wil lezen is er nu de Leeslicht-editie: Oorlogswinter in makkelijke taal.

96 pagina's | ISBN 978 90 8696 578 6 | € 15,00bestel.gif

lijn_orange.jpg

hannelore.jpgHannelore; het meisje uit de sektekeurmerk-makkelijk-lezen.png
Frank Krake

Sinds Hannelore drie jaar oud is, groeit ze op in de sekte waar ook haar ouders lid van zijn: de Gemeente Gods. De sekte zat in een oud klooster in Nederland, onder leiding van ‘profeet’ Sipke Vrieswijk en zijn partner Aagje. Hannelore komt niet veel buiten. Als kind vindt ze dat niet erg. Het is vertrouwd. Maar ze wordt gehersenspoeld en seksueel misbruikt. Na 15 jaar komt de politie haar bevrijden. Eigenlijk is dat niet wat ze wil. Dit boek vertelt je hoe het is om in een sekte te leven. En hoe het Hannelore lukt om zich daarna stand te houden.

  120 pagina's | ISBN 978 90 8696 578 6 | € 15,00bestel.gif

lijn_orange.jpg

The hate U give - cover RGB Low-reThe hate u give keurmerk-makkelijk-lezen.png
Angie Thomas

Een belangrijk boek dat ook verfilmd is. Je leest over de 16-jarige Starr. Ze woont in een zwarte wijk en gaat naar een witte school. Haar beste vriend is Khalil. Maar op een avond wordt hij voor haar ogen vermoord door een politieagent. De agent dacht dat Khalil een drugsdealer was. In de buurt vraagt iedereen zich af wat er is gebeurd. Starr heeft het antwoord. Maar leven tussen twee werelden is niet makkelijk. Durft ze te zeggen wat er echt gebeurd is? 
De schrijver Angie Thomas (1988) vond inspiratie voor dit boek in haar eigen leven.


104 pagina's | ISBN 978 90 8696 701 8 | € 15,00
bestel.gif

lijn_orange.jpg

Iedereen krijgt klappen - cover Lowres.jpgIedereen krijgt klappenkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Khalid Boudou

Taha is 17 als hij uit de jeugdinrichting komt. Hij doet een belofte aan zichzelf: daar zien ze hem nooit meer terug. Hij wil alleen nog goede dingen doen. Niet meer blowen, niet meer stelen. Gezond leven. Met normale mensen omgaan. Taha gaat trainen bij een boksschool. Zijn trainer Mickey helpt hem om in topvorm te komen. Elke dag wordt hij beter. Het gaat zelfs zo goed, dat hij wordt geselecteerd voor de Europese kampioenschappen. Niks kan hem nog tegenhouden, lijkt het. Maar dan heeft het leven een verrassing voor hem.

Taha komt in een keiharde drugsoorlog terecht. Hij raakt alles kwijt. Kan hij zich aan zijn woord houden en op het juiste pad blijven? Khalid Boudou (1974) werd bekend met Het Schnitzelparadijs. Van dat boek werd een film en een tv-serie gemaakt. Boudou schreef ook Pizzamaffia. Dat boek werd verfilmd en er is een Leeslicht-editie van.

 

 80 pagina's | ISBN 978 90 8696 593 9 | € 14,50bestel.gif

lijn_orange.jpg

lichter_dan_ik_-_cover_lowres.jpgLichter dan ikkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Dido Michielsen

Dit verhaal speelt zich ruim 150 jaar geleden af in Nederlands-Indië, Indonesië was in die tijd eigendom van Nederland. Het verhaal gaat over Piranti, zij groeit op in de paleisstad van de sultan. Ze speelt vaak met de prinsessen en merkt dat overal rangen en standen zijn. En dat zij niet de baas is over haar eigen toekomst. Piranti wil vrij zijn en besluit weg te lopen.

Ze gaat wonen bij een Hollandse militair. In het begin is ze gelukkig. Maar langzaam ziet ze in dat ze een moeilijke weg is ingeslagen. Ze is niet getrouwd met de Hollandse man en hij erkent hun kinderen niet. Piranti, die nu Isah heet, moet grote keuzes maken om haar kinderen niet kwijt te raken. Of gebeurt dat toch? Om daarachter te komen, moet je het hele boek lezen!

105 pagina's | ISBN 978 90 8696 572 4 | € 15,00bestel.gif

lijn_orange.jpg

Lupin - cover lowres.jpgArsène Lupin, gentleman-inbreker keurmerk-makkelijk-lezen.png
Maurice Leblanc

Het was één van de beste series op Netflix: Lupin. De hitserie is gebaseerd op het boek Arsène Lupin, gentleman-inbreker. Lupin is anders dan andere inbrekers. Hij is een charmante held die tegen onrecht is. Je kan hem daarom vergelijken met Robin Hood. Maar niemand weet hoe Lupin eruit ziet. Ganimard, de slimste detective van Frankrijk, zit al jaren achter hem aan. Lukt het Ganimard om Lupin op te pakken?

 

 96 pagina's | ISBN 978 90 8696 588 5 | € 14,50bestel.gif

lijn_orange.jpg

De TietenbusDe tietenbuskeurmerk-makkelijk-lezen.png
Yvonne Kroonenberg

Yvonne Kroonenberg is 68 jaar als ontdekt wordt dat ze borstkanker heeft. Dit boek gaat over wat er daarna gebeurt. Yvonne vertelt over de diagnose en de gesprekken met de artsen. En hoe ze haar familie en vrienden het nieuws bracht. In De tietenbus lees je wanneer ze zich zoek voelt en wanneer ze zich weer wat beter voelt. En wat je kunt verwachten als je borstkanker hebt. Want hoe is het om opeens in de wereld van de zieken te wonen? Is het gek dat je niet alles begrijpt wat de dokter zegt? En wat kun je het best zeggen tegen iemand met borstkanker? Dat lees je in De tietenbus. Maar niet te serieus en altijd met wat humor!

80 pagina's | ISBN 978 90 8696 700 1 | € 12,00bestel.gif

lijn_orange.jpg

finse_dagen_-_cover_lowres.jpgFinse dagenkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Herman Koch

Is dit een autobiografisch verhaal? Gaat het over de reis die Herman Koch op zijn negentiende maakte naar Finland toen hij zijn moeder had verloren? Of gaat het over het verschil tussen herinneringen en wat er echt gebeurd is? Misschien gaat dit verhaal ook wel over geheimen, dromen en angsten. En over identiteit.
Koch schreef ook de thriller-achtige titels Zomerhuis met zwembad en Het diner.
Finse dagen is een ander soort boek. Koch neemt je mee met zijn gedachten. Gedachten over zijn jeugd, zijn eerste grote liefde en de relatie met zijn ouders. En dan zijn er nog de donkere bossen van Finland, een geheimzinnige dichtbundel en iemand die uit het leven stapt ...

96 pagina's | ISBN 978 90 8696 573 1 | € 15,00bestel.gif

lijn_orange.jpg

ErebosEreboskeurmerk-makkelijk-lezen.png
Ursula Poznanski

Als iedereen op school het nieuwe computerspel Erebos speelt, is Nick daar natuurlijk vanaf het begin bij. Het verslavende spel speelt zich af in een virtuele wereld waarin je allerlei opdrachten moet vervullen. Als je weigert een opdracht uit te voeren, of als je je niet aan de spelregels houdt, word je eruit gegooid. En kun je niet meer opnieuw beginnen. Iedereen is gek van het spel. Maar erover praten doet eigenlijk niemand. Als Nick de opdracht krijgt iemand te vermoorden, weigert hij. En dus ligt hij uit het spel. Maar dan merkt hij dat er vreselijke dingen gebeuren. Het spel Erebos lijkt zich ook af te spelen in de echte wereld ..

96 pagina's | ISBN 978 90 8696 589 2 | € 15,00bestel.gif

lijn_orange.jpg

Het Rosie Effect - cover lowres.jpgHet Rosie Effectkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Graemi Simsion

Het Rosie Effect gaat over Don Tillman. Don is een bijzondere man. Hij heeft vaste gewoontes. En hij deelt zijn tijd tot op de minuut in. Hij is heel slim. Maar de emoties van anderen begrijpt hij vaak niet. Don is getrouwd met Rosie. Ze zijn erg verschillend.Toch hebben ze het heel goed samen. Maar dan zegt Rosie: ‘Ik moet je wat vertellen ...’  

112 pagina's | ISBN 978 90 8696 537 3 | € 15,00bestel.gif

lijn_orange.jpg

turis_-_cover_lowres.jpgMijn moeders strijdkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Murat Isik

Aynur, de moeder van de schrijver Murat Isik, is geboren in 1953 in een klein dorp in Turkije, ze heette eigenlijk Agçik, maar de Turkse overheid veranderde de namen van de mensen en de dorpen omdat die namen verwezen naar andere volken en culturen.
In deze roman vertelt Murat over de strijd van zijn moeder. Opgroeien in een dorp waar de mannen de baas zijn. Voldoen aan allerlei ongeschreven regels. Luisteren naar de wijze vrouwen. Het lukt Aynur niet. Ze is slim en zelfstandig en wil een eigen leven opbouwen. Dat wordt nog heel lastig...
Prachtig verhaal over een vrouw die trouw aan haar eigen waarden blijft.

88 pagina's | ISBN 978 90 8696 540 3 | € 13,50bestel.gif

lijn_orange.jpg

ik_lees_nooit_een_boek_-_cover_lowres.jpgIk lees nooit een boekkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Yvonne Kroonenberg

Iedereen kent haar, de schrijfster Yvonne Kroonenberg. Speciaal voor het 25-jarig jubileum van Uitgeverij Eenvoudig Communiceren schreef zij haar herinneringen over lezen op. Over leesplankjes en kronkelende rivieren. Over meisjesboeken en iPads. Alles gelardeerd met verhalen over laaggeletterdheid, over het nut van voorlezen en over de liefde voor de geschreven taal. Elk stukje is een afzonderlijk te lezen verhaal, en zo kun je tijdens je les iedere dag een stukje lezen met je groep. Zomaar. Omdat lezen zo fijn is!

88 pagina's | ISBN 978 90 8696 517 5 | € 14,50bestel.gif

lijn_orange.jpg

Niemand ziet mij - cover lowres.jpgNiemand ziet mijkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Marion Döbert

Een mooi verhaal van de Duitse DT1-ambassadeur Marion Döbert. Zij wordt in Duitsland gezien als een autoriteit op het gebied van leerstoornissen in taalverwerving van moedertaalleerders. Wij zijn dan ook blij met haar toestemming om deze makkelijk te lezen roman uit te geven in het Nederlands.

Hij heet niet alleen Jacob Tuinman, hij is ook tuinman. Jacob werkt hard en praat weinig. Hij is gelukkig met zijn vrouw en met zijn zoontje. Maar Jacob heeft een groot geheim. Een geheim dat hij nooit wil delen. Zelfs niet als hui daardoor alles kwijtraakt waar hij van houdt...

80 pagina's | ISBN 978 90 8696 519 9 | € 13,50bestel.gif

lijn_orange.jpg

about_a_boy_-_cover_lowres.jpgAbout a boykeurmerk-makkelijk-lezen.png
Nick Hornby

In dit grappige en ontroerende verhaal van Nick Hornby staat een jongen met autistische trekjes centraal. Voeg daar aan toe een licht-hysterische, depressieve, alleenstaande moeder en een eeuwige vrijgezel, en je hebt About a boy. Het boek is ook verfilmd, met Hugh Grant in een van de hoofdrollen.

Marcus, 12 jaar. Will, eeuwige vrijgezel op zoek naar ongebonden seks. Fiona, moeder van Marcus en hopeloos ongelukkig.
In deze setting probeert Marcus er het beste van te maken. Zo forceert hij een etentje met Will, zijn moeder Fiona en zichzelf. Wanhopig zoekt hij naar iets wat deze bijeenkomst samenhang kan geven.

112 pagina's | ISBN 978 90 8696 518 2 | € 15,00bestel.gif

lijn_orange.jpg

mi_sranan_-_cover_lowres.jpgMi Sranankeurmerk-makkelijk-lezen.png
Hilli Arduin e.a.

Een bundel makkelijk te lezen verhalen uit Suriname. Over mensen die nu in Suriname leven. Met de klanken en geuren van dat mooie tropische land. Een feest van herkenning voor de Surinamers die in Nederland wonen.
De verhalen zijn soms doorspekt met Sranan Tongo, maar die woorden kennen we vaak wel, No Spang! Ook staat er een woordenlijst achterin. De bundel korte verhalen is natuurlijk ook verkrijgbaar in Suriname.

80 pagina's | ISBN 978 90 8696 534 2 | € 10,00bestel.gif

lijn_orange.jpg

pizzamaffia_-_cover_lowres.jpgPizzamaffiakeurmerk-makkelijk-lezen.png
Khalid Boudou

Brahim werkt in de pizzeria van zijn vader. Samen met zijn lievelingsoom Faris en neef Haas. Het is hard werken, maar ook heel hard lachen. Totdat Brahims vader en oom Faris ruzie krijgen over geld. Het loopt helemaal uit de hand en oom Faris en Haas starten een eigen pizzeria. Het is het begin van een echte pizzaoorlog. Komt het ooit nog goed tussen de twee families?

104 pagina's | ISBN 978 90 8696 502 5 | € 14,50bestel.gif

lijn_orange.jpg

otis_-_cover_lowres.jpgOtiskeurmerk-makkelijk-lezen.png
Martin Niemeijer

Soms verandert door één ding opeens je hele leven. Als tiener Otis even op de opvangkinderen van een buurvrouw past, loopt alles in de soep. Éen van de kindjes wordt niet opgehaald en de onbekende buurvrouw komt maar niet terug. Wat kan Otis doen?

104 pagina's | ISBN 978 90 8696 512 0 | € 14,50bestel.gif

lijn_orange.jpg

turis_-_cover_lowres.jpgTuriskeurmerk-makkelijk-lezen.png
Özan Akyol

Hoe is het om op te groeien als kind van ouders die niet zelfredzaam zijn. Die niet kunnen aarden in Nederland. Die vluchten in drank, geweld en ontkenning. In deze roman vertelt Eus het verhaal van zijn jeugd.

'Meester, hoe laat is het?', vraag ik.
'Bijna half negen', zegt hij. 'We moeten nog één wedstrijd. Hoezo?'
'Ik moet op tijd thuis zijn.'
'Als je ouders boos worden, kunnen ze mij bellen.'
Ik wil niet weer zeggen dat mijn ouders geen Nederlands spreken. Ze komen nooit op een ouderavond. Bij een verplichte afspraak moet altijd een tolk mee. Dat moet de meester toch weten.

112 pagina's | ISBN 978 90 8696 471 0 | € 14,50bestel.gif

lijn_orange.jpg

onder_de_paramariboom_-_lowres.jpgOnder de paramariboomkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Johan Fretz

Hoe is het om naast een vaderland ook een moederland te hebben? Een land waar je moeder vandaan komt, een land dat je niet kent en dat je eigenlijk ook niet trekt? In Onder de paramariboom vertelt Johannes over zijn eerste bezoek - hij is dan 29 jaar -, aan zijn moederland Suriname. Hij landt op luchthaven Zanderij, stapt uit het vliegtuig en voelt zich meteen thuis. Hij moet wennen aan de mensen, maar toch ook weer niet. Veel dingen van zijn moeder begrijpt hij opeens. Hij voelt zich vertrouwd en gelukkig.

Dit verhaal over dubbelbloed is een verhaal over leven tussen twee culturen. Kenners kunnen hun hart ophalen aan alle verhalen over het leven in Suriname. En mensen die er nooit geweest zijn, willen er na het lezen van dit boek opeens snel naartoe. Zo verging het ons bij Eenvoudig Communiceren ook!

 104 pagina's | ISBN 978 90 8696 487 1 | € 15,00bestel.gif

lijn_orange.jpg

de_laatste_getuige_-_cover_lowres.jpgDe laatste getuigekeurmerk-makkelijk-lezen.png
Frank Krake met Wim Aloserij

Wim is 16 jaar als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Hij woont in Amsterdam en is van plan slager te worden. Maar de Duitsers sturen alle Nederlandse jonge mannen naar Duitsland om daar te werken. Ook Wim moet gaan. Het lukt hem om terug naar Nederland te vluchten en onder te duiken bij een boer. Maar hij wordt gepakt en naar een Duits concentratiekamp gestuurd. En dan begint de gruwelijke oorlog voor Wim pas echt...

128 pagina's | ISBN 978 90 8696 500 7 | € 15,00bestel.gif

lijn_orange.jpg

niks_-_cover_lowres.jpgNikskeurmerk-makkelijk-lezen.png
Koen Gubbels

Nik gaat hard achteruit. Hij raakt zijn bedrijf kwijt, zijn vrouw is bij hem weg, hij heeft geen contact meer met zijn zoon. Hij is zwaar aan de drank en komt nergens anders meer aan toe. Als hij een e-mail krijgt uit China, met een zakenvoorstel dat precies in zijn straatje past, besluit hij erop in te gaan.
Hier kan hij een grote klapper maken, en zijn leven weer oppakken. Maar als iets te mooi lijkt om waar te zijn...


 88 pagina's | ISBN 978 90 8696 348 5 | € 12,00bestel.gif

lijn_orange.jpg

Ontvoering - lowres.jpgOntvoeringkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Karin Giphart

Als Dina ontvoerd wordt, houdt ze haar koppie erbij. Ze laat DNA achter in de bus en neemt de drone mee naar binnen. Ook zoekt ze contact met de zoon van de man die haar de bus in sleurde. Die er trouwens wel de hele tijd bij was…

Ik zie de vader nergens. Zou hij weg zijn?
‘Doe gewoon wat we zeggen en het komt allemaal goed’, zegt de jongen. ‘We zijn geen slechte mensen, echt niet. We willen je niets aandoen.
Ik wil je 
ook niet vastbinden. Maar dan moet je echt niet
proberen om te ontsnappen. Mijn vader kan heel stom doen.
Hij zal je wel vastbinden. Ik meen het.’

De jongen praat zachtjes. Hij heeft kort haar, bruine ogen. Last van acne. Hij ziet er niet uit als een moordenaar.
Maar ja, dat zegt niets.

88 pagina's | ISBN  978 90 8696 343 0 | € 12,00bestel.gif

lijn_orange.jpg

Ellebogen - cover lowres.jpgEllebogenkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Fatma Aydemir

Dit is een roman over leven in twee culturen. De hoofdpersoon is de 17-jarige Hazal. Ze voelt zich nergens echt thuis. Haar Turkse ouders hebben veel ouderwetse ideeën. En in haar woonplaats Berlijn lukt het Hazal niet haar eigen identiteit te vinden. Hierdoor maakt ze steeds vaker verkeerde keuzes. Het begint bij een gestolen lippenstift. Maar al snel worden haar daden erger. Na een nacht stiekem feesten met haar vriendinnen verandert Hazals leven voor altijd. Een spannende thriller voor jongvolwassenen!

 

 72 pagina's | ISBN 978 90 8696 592 2| € 15,00bestel.gif

lijn_orange.jpg

zwaar_verliefd_-_lowres.jpgZwaar verliefdkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Chantal van Gastel

Isa is dierenarts. En ze is eigenlijk op zoek naar een man, maar vindt zichzelf daar niet aantrekkelijk genoeg voor.
Als ze Ruben ontmoet, besluit ze af te vallen. Maar zelfs als het haar lukt om slanker te worden, hoe kan ze het ooit opnemen tegen de hond van Ruben? Of tegen zijn super elegante en aantrekkelijke ex?

Zwaar verliefd is ook verfilmd!


88 pagina's | ISBN 978 90 8696 361 4 | € 14,50bestel.gif

lijn_orange.jpg

vechtlust_-_lowres.jpgVechtlustkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Fernando Ricksen

Fernando Ricksen is een bekende voetballer. Zijn carrière verliep nogal rommelig, doordat hij kampte met onder meer een alcoholverslaving. 
Ricksen heeft een vrouw en een kind, een heeft zijn leven op de rails, als hij ziek wordt. Hij blijkt ALS te hebben, een dodelijke spierziekte.
In deze autobiografie gaat Ricksen de strijd aan. Met zijn verleden, en met zijn ziekte. Ook dat blijkt topsport te zijn.

 

 96 pagina's | ISBN 978 90 8696 470 3 | € 14,00bestel.gif

lijn_orange.jpg

Johan Cruijff - lowres.jpgJohan Cruijff, mijn verhaalkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Johan Cruijff

We krijgen er geen genoeg van: verhalen over Johan Cruijff.
Onze grootste voetballer die ook een groots mens was en altijd een Amsterdammer is gebleven.
Zijn autobiografie is een pareltje.
In de hertaling van Frans van Duijn is de eigen spreekstijl van Cruijff bewaard gebleven.
We zijn blij dat we het verhaal van onze nationale held ook mogen introduceren
bij jongeren en volwassenen die niet zo goed kunnen lezen.

 
112 pagina's | ISBN 978 90 8696 360 7 | € 13,50bestel.gif

lijn_orange.jpg

wij_slaven_van_suriname_-_cover_lowres.jpgWij slaven van Surinamekeurmerk-makkelijk-lezen.png
Anton de Kom

‘Er ligt een land tussen de blauwe zee en de groene jungle.
Tussen de hoge bergen en brede rivieren. Dat land is Sranang,
ons vaderland. Hollanders noemen het Suriname.’

Zo begint het verhaal van Anton de Kom. Het verhaal van een
man die houdt van zijn land, en die geeft om zijn medemens.
En die vanuit die liefde het verhaal van de slavernij vertelt. Hij vertelt over de rol van Engeland en Nederland in het creëren van een maatschappij waarin mensenhandel en slavenarbeid normaal werd. Hij vertelt het verhaal van de onderdrukking en het verzet.
Hij roemt de helden van de slavenopstanden in Suriname: Jolie Coeur, Bonni en Baron. Hij spreekt ook over de helden waar hij op school over leerde: Hollandse helden, zoals Coen en De Ruyter.

 96 pagina's | ISBN 978 90 8696 349 2 | € 13,50bestel.gif

lijn_orange.jpg

schokland_-_lowres.jpgSchoklandkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Saskia Goldschmidt

In deze roman beleven de we stress en onzekerheid van veel mensen in Groningen. We voelen het trillen van de aarde. We wachten op de volgende beving, veroorzaakt door het boren naar gas. Toch gaat ook in de angstige periode het leven gewoon door. We worden verliefd en werken hard. En we zijn Groningers, dus we praten niet zo veel...

‘Kijk hoe het er hier bijstaat’, zegt Femke. ‘Hier moet gevochten worden. Ze willen van ons af.’ ‘En dat ga jij in je eentje tegenhouden?’, zegt Trijn spottend. ‘Ik wil er alles aan doen om te blijven boeren.’ ‘En daar kun je mij niet bij gebruiken?’, vraagt Trijn. ‘Nee, want het is nooit goed wat ik doe. Jij wil het altijd anders.’

 128 pagina's | ISBN 978 90 8696 492 5 | € 15,00bestel.gif

lijn_orange.jpg

mowgli_-_lowres.jpgHet jungleboek; drie verhalen over mowglikeurmerk-makkelijk-lezen.png
Rudyard Kipling

Wie kent Mowgli het mensenjong niet?
Het is een van de bekende verhalen uit Het jungleboek van Rudyard Kipling en stamt uit 1894.

72 pagina's | ISBN 978 90 8696 350 8 | € 12,50bestel.gif

lijn_orange.jpg

Verloren grond - cover lowres.jpgVerloren grondkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Murat Isik

De dertienjarige Mehmet groeit op in een klein bergdorpje in Turkije. Als zijn vader een ongeluk krijgt, verandert zijn hele leven.

"Op een dag werd het mijn moeder allemaal te veel. Ze gilde tegen mijn vader: 'je bent geen herder meer, je bent geen dengbej meer. En je gedraagt je ook niet meer als mijn man. Wat ben je dan?' Mijn vader zei met trillende stem: Niets. Ik ben niets meer.''

Verloren grond kreeg de Bonzen Uil Publieksprijs. Murat Isik is met zijn tweede boek: Wees onzichtbaar, genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2018.

88 pagina's | ISBN 978 90 8696 286 0 | € 13,50bestel.gif

lijn_orange.jpg

Hoe ik talent voor het leven kreeg - lowres.jpgHoe ik talent voor het leven kreegkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Rodaan Al Galidi

Semmier moet vluchten uit Irak en komt naar Nederland. Hij woont op veel plekken in Nederland. Maar altijd tijdelijk. En altijd samen met andere vluchtelingen. In dit verhaal vertelt hij over zichzelf, en al die andere vluchtelingen. Hij vertelt dat niemand mag werken, of naar school gaan, totdat ze een status krijgen.

Een verhaal vol humor, Semmier kijkt op een grappige manier naar de mensen om hem heen. Naar de Nederlanders, en naar de andere vluchtelingen.

Ik leer nog een taal: het ‘Asielzoekers’. Dat is een mix van Nederlands, Engels, Russisch, Arabisch, Roemeens, Koerdisch, Somalisch, enzovoort. Een voorbeeld: een asielzoeker wil zeggen dat er een oude man op het gras zit. Hij zegt dan: ‘Gras met een man zitten op het grijze haar.’ Of: ‘Oud gras zag een man zitten.’ Soms klinkt het Asielzoekers wel als een gedicht.

De sfeer, de bizarre wendingen met humor verteld, alles is behouden gebleven.

136 pagina's | ISBN 978 90 8696 288 4 | € 13,50
bestel.gif

lijn_orange.jpg

Fikry - cover lowres.jpgDe verzamelde werken van A.J. FIKRY, boekhandelaarkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Gabrielle Zevin

A.J. Fikry is niet zo gelukkig. En ook niet zo gezellig. Zijn vrouw is overleden. En zijn boekhandel loopt niet lekker. A.J. wordt steeds somberder. Tot op een dag een klein meisje in zijn boekwinkel wordt achtergelaten. A.J. weet niets van kinderen. Maya is vast veel beter af in een pleeggezin. Toch?

 

Ideaal voor in een leesclub!

 
128 pagina's | ISBN 978 90 8696 299 0 | € 13,50bestel.gif

lijn_orange.jpg

In een klap - lowres.jpgIn één klapkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Abbas Khider

Karim is 18 jaar als hij in zijn eentje uit Irak vlucht. Hij wil naar Frankrijk om werk te zoeken. Zodat hij eindelijk genoeg geld heeft voor zijn operatie. De operatie waar hij niemand over durft te vertellen. Maar alles loopt anders. Hij komt in een Kafkaëske situatie terecht: asielzoeker in Duitsland.

Herkenbaar verhaal voor veel nieuwkomers. Je wilt aan de slag, maar de bureaucratie houdt je gevangen.

 

 80 pagina's | ISBN 978 90 8696 281 5 | € 10,00bestel.gif

lijn_orange.jpg

vals_-_cover_lowres.jpgValskeurmerk-makkelijk-lezen.png
Mel Wallis de Vries

Vier vriendinnen gaan samen op vakantie naar een afgelegen huisje. En de lezers van Mel Wallis de Vries weten het dan al: dat kan nooit goed gaan...

Door het raam van mijn slaapkamer zie ik Pippa
aankomen in de auto van haar vader. Ze toetert.
Pippa is de enige die kan rijden. Naast haar zit Abby.
Het huisje waar we heen gaan is van haar ouders.

 

88 pagina's | ISBN 978 90 8696 489 5 | € 13,50bestel.gif

lijn_orange.jpg

Shock - lowres.jpgShockkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Mel Wallis de Vries

Na een schoolfeest verdwijnt Emma spoorloos. Alleen haar fiets en haar jas worden teruggevonden. Emma's vriendinnen worden gek van verdriet, maar zijn ook bang. Want op de camping waar ze met z'n vieren op vakantie zijn gebeuren de vreemdste dingen. Wie is het volgende slachtoffer?

Bekroonde jeugdthriller!
Ze gaat de tent in. Ze ziet de schaduwen van takken op de tent.
Ze lijken op een skelet. Ineens flitst het beeld van Emma door Bo's hoofd. Emma, begraven onder een dikke laag zand. Alleen nog een hoopje botten.


112 pagina's | ISBN 978 90 8696 276 1 | € 13,50bestel.gif

lijn_orange.jpg

een_doolhof_van_woorden.jpgEen doolhof van woordenkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Marie-Sabine Roger

Germain gaat op een bankje in het park zitten.
Naast een oude dame. Zij leest in een boek.
En soms leest ze hardop. Germain luistert en praat met haar.
Hij leert veel van de oude dame, Margueritte. En hij denkt na.
In dit verhaal lees je over de jeugd van Germain, over zijn leven en over zijn vriendschap met Margueritte. Er is veel gebeurd in zijn leven. Maar sinds Germain en Margueritte vrienden zijn, gaat het veel beter met hem.

Dit verhaal is ook verfilmd met Gerard Depardieu in de hoofdrol: My afternoons with Margueritte.
De stem van meester Bayle zal ik nooit vergeten.
Ik zeg niet dat ik door meester Bayle dom ben geworden. Dat was ik waarschijnlijk al voordat ik hem kende. Maar waarom heeft hij zwakke leerlingen zoals ik vernederd? Waarom vond hij het niet fijn ons iets te leren? Wij, de zwakken en de dommen, wij hadden hem het meeste nodig.


128 pagina's | ISBN 978 90 8696 223 5 | € 13,50bestel.gif

lijn_orange.jpg

ik_lees_nooit_een_boek_-_cover_lowres.jpgDe Voorlezerkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Bernhard Schlink

De voorlezer gaat over de scholier Michael. Hij wordt verliefd op de 20 jaar oudere Hannah. Ze krijgen een relatie. Bij elke ontmoeting leest Michael een boek voor uit de wereldliteratuur. Maar dan verdwijnt Hannah plotseling uit zijn leven. Jaren later ziet Michael haar weer terug in de rechtszaal. Daar ontdekt hij wat het geheim van haar leven is. Het niveau is hoger dan de andere Leeslicht-boeken. Het boek is bijvoorbeeld geschikt voor gevorderde NT2'er en vmbo'ers in de bovenbouw.

Van dit boek is een ook film gemaakt. Niemand minder dan Kate Winslet won in 2009 een Oscar voor de hoofdrol in deze film: ‘The Reader’.

 86 pagina's | ISBN 978 90 8696 070 5 | € 10,00bestel.gif

lijn_orange.jpg

het_huis_aan_de_gouden_bocht.jpgHet huis aan de Gouden Bochtkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Jessie Burton

Stel je voor dat je 18 bent en dat je gaat trouwen met een heel rijke man die al 40 jaar oud is!
Je kent hem niet. Je moeder heeft met hem gesproken.
Ze zegt dat hij een goede man is, die voor jouw zal zorgen.
Het is de 17e eeuw. Nella gehoorzaamt haar moeder en gaat op de Herengracht in Amsterdam wonen.

Nella hoopt dat ze een goed huwelijk krijgt, met een man die van haar houdt. Maar alles loopt anders in dit spannende verhaal over handel, verraad en mysteries.
Het mooie oude poppenhuis uit de 17e eeuw in het Rijksmuseum is de rode draad in dit verhaal.

‘Dit is mijn cadeau voor Nella. Voor ons huwelijk.’
Nella wordt blij. Johannes denkt dus tóch aan haar.
‘Wat is het?’, vraagt Nella.
Dan maakt Johannes met een vrolijk gebaar de gordijnen open. Iedereen houdt zijn adem in.
Ze zien nu de binnenkant van de kast. Er zijn negen vakken. Negen kamers.
‘Het is dít huis’, fluistert Nella.‘Precies’, zegt Johannes. ‘Jouw huis.’
Iedereen kijkt vol verbazing naar de kast.

104 pagina's | ISBN 978 90 8696 232 7 | € 13,50bestel.gif

lijn_orange.jpg

parnassia.jpgParnassiakeurmerk-makkelijk-lezen.png
Josha Zwaan

De kleine joodse Rivka moet in de oorlog onderduiken. Ze gaat als Anneke wonen bij een echtpaar in de provincie Zeeland. Deze mensen behandelen haar als haar dochter en willen haar het liefste houden.
Als na de oorlog Rivkas broer Simon en haar vader Rivka komen halen, wil ze niet mee. Zij heet Anneke, Rivka is verdwenen tijdens de oorlog!
De rest van haar leven probeert Anneke de oorlog en haar familie te vergeten. Maar dat is nog niet zo makkelijk…

Anneke loopt de kamer in. Daar zit een knappe, jonge man. Het is Simon. Haar broer. Ze heeft hem heel lang niet gezien. De laatste keer waren ze nog kinderen. Naast Simon zit Joost. Hij kijkt verward. Wat heeft Simon allemaal aan Joost verteld? Toch geen verhalen van vroeger?
Anneke zegt: ‘Wat doe jij hier? Je mag hier niet komen!’ Simon zegt: ‘Rivka…’
‘Ik ben Rivka niet! Rivka is verdwenen in de oorlog.
Ik ben Anneke!’

104 pagina's | ISBN 978-90-8696-2136 | € 13,50bestel.gif

lijn_orange.jpg

hoe_duur_was_de_suiker.jpgHoe duur was de suiker?keurmerk-makkelijk-lezen.png
Cynthia McLeod

Het is 1765. Op een suikerplantage in Suriname werken slaven uit Afrika.
En mensen uit Nederland zijn er de baas.
In dit verhaal leren we iedereen die op die plantage werkt en woont kennen.
En we lezen over het zware leven van slaven.
Het verhaal gaat ook over de liefde.
Wil je meer weten over dit verhaal?
Er is ook een Nederlandse speelfilm over gemaakt.

Ook de andere slaven gaan aan het werk.
Een groep loopt met het gereedschap naar het veld.
Daar groeit het suikerriet.
Een andere groep loopt naar de grote schuur.
Daar staat de suikermolen.
De huisslaven gaan naar het grote huis. Daar werken zij.
Zo begint voor de slaven een nieuwe dag op plantage Hebron.
Een nieuwe dag hard werken. Zonder hoop op een beter leven.

128 pagina's | ISBN 978-90-8696-2037 | € 13,50bestel.gif

lijn_orange.jpg

lieve_celine.jpgLieve Célinekeurmerk-makkelijk-lezen.png
Hanna Bervoets

Brooke groeit op in Amsterdam-Noord,
samen met haar zus en haar moeder.
Ze heeft een verstandelijke beperking.
Ook wordt Brooke op haar nieuwe school gepest.
Ze blijft weg en brengt de dagen in haar kamertje door.
Daar luistert ze muziek. Als haar moeder sterft, ontdekt ze dat de songs van Céline Dion ook over haar eigen leven gaan.
Ze schrijft Céline brieven, en gaat haar opzoeken in New York.

Volgens mij lijken wij op elkaar, Céline.
Door jouw liedjes denk ik dat je mij begrijpt.
Bijvoorbeeld als je zingt over moeders en
kinderen. Of over dromen die verdwijnen.
Daar heb ik heel veel aan.
Jij zingt echt precies wat ik voel. Dat vind ik zo knap van jou.

132 pagina's | ISBN 978-90-8696-196-2 | € 13,50bestel.gif

lijn_orange.jpg

overstroming.jpgOverstromingkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Karin Giphart

Het is Valentijnsdag, en Eric verheugt zich op zijn eerste afspraakje met Lisa. Erics ouders zijn weg, en Eric en Lisa hebben het huis voor zich alleen. Maar als het buiten steeds harder gaat stormen, slaat de romantiek langzaam om in paniek…

Eric pakt wat kaarsen en waxinelichtjes uit de kast. Alleen maar kaarslicht, dat is eigenlijk best romantisch! Hij doet ze vast aan. Buiten is het toch zo grijs dat het al donker lijkt. Ook is er ergens een irritante sirene die maar niet ophoudt. Vast een scooteralarm dat door de storm is afgegaan.
Er wordt op het raam gebonkt.

88 pagina's | ISBN 978-90-8696-2143 | € 13,50bestel.gif

lijn_orange.jpg

een_schot_in_de_roos.jpgEen schot in de rooskeurmerk-makkelijk-lezen.png
De Waal & Baantjer

Het is weer een lastig probleem voor rechercheurs Peter en Jacob.
Eerst wordt de 26-jarige Michael Zand vermist.
En niet veel later wordt er een dode man gevonden.
In zijn zak zit het telefoonnummer van Michael.
Dus de dode man heeft het telefoonnummer van de vermiste man.
Maar de dode man kan niets meer vertellen.
Wat hebben deze twee mannen met elkaar te maken?

Ineens rinkelt de telefoon van Peter.
Hij neemt op en luistert.
Na het gesprek bergt hij langzaam zijn telefoon op.
‘Jacob!’, roept hij.
Het hoofd van Jacob verschijnt om de hoek.
‘Wat is er?’
Peter kijkt hem ernstig aan.
‘Er is een lijk gevonden, een moord!’

Een Rus in de Jordaan was het eerste boek van Simon De Waal en Appie Baantjer in Leeslicht.

104 pagina's | ISBN 978-90-8696-169-6 | € 12,00bestel.gif

lijn_orange.jpg

vrienden_voor_het_leven.jpgVrienden voor het leven; verfilmd als Intouchableskeurmerk-makkelijk-lezen.png
Philippe Pozzo di Borgo

Philippe is een rijke, succesvolle zakenman. Maar op een dag verandert een ongeluk zijn leven compleet.
Hij raakt verlamd en is voor alles afhankelijk van anderen. Philippe gaat op zoek naar een hulp voor dag en nacht.
Een van de sollicitanten is Abdel, een Algerijnse immigrant die net uit de gevangenis komt.
Abdel lijkt helemaal niet geschikt voor het werk, maar Philippe neemt hem toch aan. En hoeveel ze ook van elkaar verschillen, ze worden vrienden voor het leven.

Een goede vriend wil met me afspreken.
‘Je weet vast wel waarom ik je wil zien’, zegt hij. ‘Iedereen maakt zich zorgen. Wat is dat voor een vent, die verpleegkundige van jou?’
Het gaat dus over Abdel.
‘Ik hoor dat hij gewelddadig is. En roekeloos’, gaat hij verder. ‘Je moet uitkijken wie je in je huis toelaat. Zeker in jouw situatie. Ik heb wat navraag gedaan … Jouw verpleegkundige heeft in de gevangenis gezeten! Kijk uit, Philippe! Zulke types kennen geen medelijden.’
‘Precies!’, antwoord ik. ‘Dat is precies wat ik wil: geen medelijden! Abdel heeft armen en benen. Hij is sterk en gezond. De rest kan me niets schelen.’ Daarmee is ons gesprek afgelopen.

64 pagina's | ISBN 978-90-8696-175-7 | € 10,00bestel.gif

lijn_orange.jpg

zonder_genade.jpgZonder genadekeurmerk-makkelijk-lezen.png
Renate Dorrestein

Jem, de zoon van Franka en Phinus, wordt vermoord.
Hij danst met zijn vriendin in een discotheek.
En dan wordt hij opeens dood geschoten.
Zomaar. Zonder reden.
Zijn ouders moeten doorleven.
En dat doen ze allebei anders.
Toch gaan ze na een tijdje samen op vakantie.

‘Ik bewaar zijn spullen zolang als ik wil’, riep Franka.
Phinus moest zichzelf dwingen geen harde schop tegen de tafel te geven.
Met die schop zouden alle herinneringen in zijn hoofd terugkomen.
De eerste woordjes, de eerste zwemles, de eerste scheerles..’


Is er hoop was het eerste boek van Renate Dorrestein in Leeslicht.

112 pagina's | ISBN 978-90-8696-170-2 | € 12,00bestel.gif

lijn_orange.jpg

de_familieblues.jpgDe familieblueskeurmerk-makkelijk-lezen.png
Yvonne Kroonenberg

In deze verhalen zul je vast wel iets herkennen.
Ze gaan allemaal over familie.
Over ooms en tantes, broers en zussen,
vaders en moeders en over opa’s en oma’s.

Soms is familie leuk, en soms is familie niet leuk.
Daar gaat het ook over.
Maar altijd blijft je familie je familie.
Daar kun je niets aan veranderen.

‘Het is de familieblues.
Je kent dat gevoel vast wel.
Je zit aan je familie vast.
Voor altijd ben je verbonden met je ouders,
je broers, je zussen.
Hoe je ook over hen denkt. Wat je ook van hen vindt.
Met vrienden kun je een relatie stoppen.
Met familie niet.’

48 pagina's | ISBN 978-90-8696-143-6 | € 8,00bestel.gif

lijn_orange.jpg

op_klaarlichte_dag.jpgOp klaarlichte dagkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Simone van der Vlugt

Nathalie heeft genoeg van haar gewelddadige vriend Vincent, die bovendien crimineel is. Ze vlucht van hem weg.
Maar hij komt haar achterna.
Ze moet haar uiterste best doen om niet door hem gepakt te worden.

Nathalie is niet alleen op de vlucht voor Vincent.
Ook de politie wil haar spreken.
Om haar te ondervragen over de moord op haar beste vriendin.
Een toevallige ontmoeting tussen Nathalie en rechercheur Julia Vriens brengt de zaak in een stroomversnelling.

Nathalie heeft inmiddels een nieuwe identiteit aangenomen.
Rechercheur Julia heeft geen idee met wie zij te maken heeft.
Maar als Nathalies ex op het toneel verschijnt, verandert alles.

circa 80 pagina's | ISBN 978-90-8696-142-9 | € 13,50 | verschijnt juni 2012bestel.gif

lijn_orange.jpg

zomerhuis met zwembad.jpgZomerhuis met zwembadkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Herman Koch

Marc is de huisarts van veel bekende Nederlanders. Op vakantie in Frankrijk komt hij een van zijn bekende patiënten tegen: Ralph. Marc en zijn gezin worden uitgenodigd in het luxe zomerhuis van Ralph. Maar daar krijgen ze al gauw spijt van.

Na de vakantie komt Ralph bij Marc op het spreekuur. Hij voelt zich niet goed. Marc zegt dat er niets aan de hand is. Toch blijkt Ralph kanker te hebben. Er is niets meer aan te doen. Was het een medische fout? Of nam Marc wraak voor de dramatische zomer in Frankrijk?

Zomerhuis met zwembad is genomineerd voor de NS Publieksprijs 2011.

160 pagina's | ISBN 978-90-8696-129-0 | € 13,50bestel.gif

lijn_orange.jpg

de_biecht.jpgDe biechtkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Mickey Roorda

Een boeiend boek vol geheimen over de donkere kant van de liefde. Vlak voor de Tweede Wereldoorlog begint, verlooft Maria zich met Jan. Maar niemand weet dat ze eigenlijk verliefd is op Sjors. Sjors is de man van haar zus én de broer van Jan.

Maria blijft de bruiloft met Jan uitstellen. Als de oorlog is afgelopen kan dat niet langer. Ze moet een beslissing nemen. Wat gaat Maria doen? Jaren later, na het overlijden van Maria, vind haar nichtje Mickey een dagboek. Daarin biecht Maria op wat ze heeft gedaan.

Een fragment:
Ik heb hem gezien, die Sjors van Sjanet.
Hij is fan-tas-tisch. Echt. Ik zou ook zo verliefd op hem worden.
‘Heeft hij geen broer?’, vroeg ik aan Sjanet.
‘Ja’, zei ze lachend. ‘Een jongere broer: Jan.’
‘Misschien is hij iets voor mij’, zei ik tegen Sjanet.
Ze keek even naar me. ‘Ja, misschien’, zei ze toen.

120 pagina's | ISBN 978 90 8696 114 6 | € 12,00bestel.gif

lijn_orange.jpg

het_diner_-_cover_lowres.jpgHet dinerkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Herman Koch

Twee broers en hun vrouwen gaan samen uit eten. Tijdens het diner wordt duidelijk dat hun 15-jarige zoons samen iets verschrikkelijks hebben gedaan. Moeten de ouders naar de politie gaan en alles eerlijk vertellen? Dan kan vader Serge, de beoogde minister-president van Nederland, zijn politieke carrière wel vergeten….

Het diner is het best verkochte Nederlandse boek van 2009 én de winnaar van de NS Publieksprijs van 2009. Nu in een nieuwe editie!


152 pagina's | ISBN 978 90 8696 113 9 | € 14,50
bestel.gif

lijn_orange.jpg

Anne Frank 1e druk geheel herziene uitgaveAnne Frank, haar levenkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Marian Hoefnagel

Maak kennis met de eerste biografie ooit van Anne Frank én de eerste biografie van Anne Frank in makkelijke taal: Anne Frank, haar leven. In 2008 gaven wij dit boek voor het eerst uit. Je leest over het leven van een Joods meisje tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit boek beschrijft haar leven voordat ze moest onderduiken en haar tijd in het onderduikpand Het Achterhuis. Over haar eerste verliefdheid en haar angst om ontdekt te worden. Het beschrijft boek ook de jaren in het concentratiekamp. Het geeft een goed kijkje in het leven van een tienermeisje dat moet onderduiken én tegelijk opgroeit in een wereld zonder veiligheid.

Nu, 14 jaar na de eerste publicatie, omvat de nieuwste versie van de biografie de meest recent verworven inzichten, nieuw Virtual Reality beeldmateriaal, beeldmateriaal in kleur en een nieuwe cover. En ook deze keer weer is Anne Frank, haar leven tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de Anne Frank Stichting.

104 pagina's | ISBN 978-90-8696-691-2 | € 14,50 | Met foto's, deels in kleurbestel.gif


'Anne Frank, haar leven vertelt op boeiende en toegankelijke wijze over het leven van Anne Frank.'

lijn_orange.jpg

Wees blij dat je ze nog hebt - lowres.jpgWees blij dat je ze nog hebtkeurmerk-makkelijk-lezen.png
Yvonne Kroonenberg

Hoe is het om oude ouders te hebben, die niet meer voor zichzelf kunnen zorgen? Yvonne Kroonenberg zoekt het uit. Ze praat daarvoor met een heleboel mensen, die vertellen over hun (schoon-)ouders. Blije mantelzorgers, wanhopige en boze mantelzorgers, ze komen allemaal aan het woord.

Yvonne Kroonenberg is dé specialist op het gebied van familierelaties. Van haar verscheen ook De familieblues in Leeslicht.

 
56 pagina's | ISBN 978 90 8696 282 2 | € 8,50                                                                       bestel.gif